Naša vina
“Bela sortna, malvazija in muškat”
Fin in čist, intenziven vonj močan in obstojen, arome, ki spominjajo na cvetove akacije in mediteranska zelišča se v razkošnem okusu harmonično spajajo z mineralnostjo in v zrelem vinu tudi z rahlo mandljevo grankostjo. Svežina in prijetna kislina, dajejo vinom potencial daljšega zorjenja in ob pridelavi s postopkom podaljšane maceracije, specifične, svojstvene arome.
“Rdeča vina …
Osebnost rdečih vin odlikuje izrazit značaj in polno telo, v vonju razkrivajo robidnice in maline, zreli cvetici se v ustih pridruži sadnost z nežnimi tanini in značilno, rahlo občutno, prijetno kislino, ki vinom pripišejo moč in potencial staranja.
… in rosè ”
Bistri Rosè nežne roza barve, zaznavno bogatega, sadnega vonja je sveže, suho vino z notami jagod, prijetno polnostjo in lepim pookusom.
Naša vina
“Bela sortna, malvazija in muškat”
Fin in čist, intenziven vonj močan in obstojen, arome, ki spominjajo na cvetove akacije in mediteranska zelišča se v razkošnem okusu harmonično spajajo z mineralnostjo in v zrelem vinu tudi z rahlo mandljevo grankostjo. Svežina in prijetna kislina, dajejo vinom potencial daljšega zorjenja in ob pridelavi s postopkom podaljšane maceracije, specifične, svojstvene arome.
“Rdeča vina …
Osebnost rdečih vin odlikuje izrazit značaj in polno telo, v vonju razkrivajo robidnice in maline, zreli cvetici se v ustih pridruži sadnost z nežnimi tanini in značilno, rahlo občutno, prijetno kislino, ki vinom pripišejo moč in potencial staranja.
… in rosè ”
Bistri Rosè nežne roza barve, zaznavno bogatega, sadnega vonja je sveže, suho vino z notami jagod, prijetno polnostjo in lepim pookusom.
Malvazija
“ Briljantno, slamnato rumeno vino z zelenkastimi odsevi, dokaj goste tekočnosti. Fin in čist vonj rastlinskega značaja, ki v ustih pusti toplino, katera potrdi razkošen karakter in nam dolgo ostaja v ustih. “
Sorta: 100% Istrska Malvazija
Lega: Pulje (280m nadmorske višine), flišnato-peščena tla na lapornato-skrilasti osnovi
Vinorodni okoliš: Slovenska Istra
Povprečna starost trt: 15 let
Obiranje: ročno, začetek septembra
Filtracija: da – pred stekleničenjem
Priporočena temperatura serviranja: 10-12°C
Postopek pridelave: Kratka hladna maceracija, 3 mesece ležalo na drožeh, zorelo v inox cisternah, stekleničeno po 6 mesecih.Cena: 8 eur
Malvazija zorjena
“ Bistro vino zlato rumene barve z gostoto, skoraj oljnatih solzic, ki počasi polzijo po steni kozarca. Prefinjen, intenziven, bogat prvi nos, ki s svojim vtisom navdušuje, saj ima večplastne in pestre vonjave. Čudovito vino dolgega zatona. “
Sorta: 100% Istrska Malvazija
Lega: Pulje (280m nadmorske višine), flišnato-peščena tla na lapornato-skrilasti osnovi
Vinorodni okoliš: Slovenska Istra
Povprečna starost trt: 15 let
Obiranje: ročno, konec septembra
Filtracija: ne
Priporočena temperatura serviranja: 14-16°C
Postopek pridelave: 10 dnevna maceracija, 36 mesecev zorjenja v 225 l francoskih hrastovih sodih, dodatno zorjenje v steklenicah.Cena: 20 eur
Refošk
“ Globoke, neprosojne rubinasto rdeče barve z vijoličnimi odtenki. Zelo gosto vino. Vino je intenzivno in bogato sadno rastlinskih vonjav. Je kompleksno vino in lepo uravnovešeno s polno strukturo. Uglajen in obstojen v ustih. “
Sorta: 100% Refošk
Lega: Pod Lina (270m nadmorske višine), flišnato- peščena tla na lapornati osnovi (svetla prst)
Vinorodni okoliš: Slovenska Istra
Povprečna starost trt: 17 let
Obiranje: ročno, konec septembra
Filtracija: ne
Priporočena temperatura serviranja: 15-17°C
Postopek pridelave: 7 – dnevna maceracija, 12 mesečno zorjenje v 225 l francoskih hrastovih sodih, dodatno zorenje v steklenicah.Cena: 8 eur
Refošk zorjen
“ Zelo globoka, neprosojna granatno rdeča barva s komaj opaznimi rubinastimi odsevi. Oljnato vino z debelimi, lenobnimi solzicami. V ustih je krepak, bogat in harmoničen, zelo uravnovešeno vino, ki ostaja dolgo v spominu. “
Sorta: 100% Refošk
Lega: Pod Lina (270m nadmorske višine), flišnato- peščena tla na lapornati osnovi (svetla prst)
Vinorodni okoliš: Slovenska Istra
Povprečna starost trt: 17 let
Obiranje: ročno, konec septembra
Filtracija: ne
Priporočena temperatura serviranja: 16-18°C
Postopek pridelave: 10 – dnevna maceracija, 36 mesečno zorejenje v 225 l francoskih hrastovih sodih, dodatno zorjenje v steklenicah.Cena: 20 eur
Rose
“ Bistro vino, nežno rose barve, srednje goste viskozitete. Ima zaznaven, bogat saden vonj. V ustih je suho, a s prijetno sadno polnostjo, ki ima srednje dolg odhod. “
Sorta: 90% Maločrn, 10% Refošk
Lega: Poljane (280m nadmorske višine), flišnato – peščena tla na lapornati osnovi (svetla prst)
Vinorodni okoliš: Slovenska Istra
Povprečna starost trt: 10 let
Obiranje: ročno, začetek septembra
Filtracija: da – pred stekleničenjem
Priporočena temperatura serviranja: 8-10°C
Postopek pridelave: grozdje takoj sprešano, zorjenje v inox cisterni, stekleničeno po 6 mesecih.Cena: 8 eur
Rumen Muškat
“ Briljantno vino, slamnato rumene barve z zelenkastimi odsevi, goste tekočnosti. Zelo fin, intenziven in bogat vonj, ki na nosu pusti obilico pristne muškatne vonjave. Vino je sladko, zelo prijetno, mehko z žametno teksturo, ki razodeva svoj muškatni karakter. Ima odkrit in dolg pookus, ki z zapeljivo aromatiko še dolgo časa ostaja v ustih. “
Sorta: 100% Rumeni muškat
Lega: Poljane (280m nadmorske višine), flišnato – peščena tla na lapornati osnovi (svetla prst)
Vinorodni okoliš: Slovenska Istra
Povprečna starost trt: 12 let
Obiranje: ročno, konec septembra
Filtracija: da
Priporočena temperatura serviranja: 8-10°C
Postopek pridelave: 48 ur hladna maceracija, zorelo v inox cisterni, stekleničeno po 6 mesecih.Cena: 12 eur
Malvazija
€8,00Malvazija Zorjena
€20,00Refošk
€8,00Refošk Zorjen
€20,00Rose
€8,00
Malvazija
” Briljantno, slamnato rumeno vino z
zelenkastimi odsevi, dokaj goste tekočnosti.
Fin in čist vonj rastlinskega značaja, ki v
ustih pusti toplino, katera potrdi razkošen
karakter in nam dolgo ostaja v ustih. “
Sorta: 100% Istrska Malvazija
Lega: Pulje (280m nadmorske višine), flišnato-peščena tla na lapornato-skrilasti osnovi
Vinorodni okoliš: Slovenska Istra
Povprečna starost trt: 15 let
Obiranje: ročno, začetek septembra
Filtracija: da – pred stekleničenjem
Priporočena temperatura serviranja: 10-12°C
Postopek pridelave: Kratka hladna maceracija, 3 mesece ležalo na drožeh, zorelo v vino v inox cisternah, stekleničeno po 6 mesecih.
Cena: 12 eur
Za pomoč pri nakupu, informacije o naših izdelkih ali rezervacijo vodene degustacije v kleti Vinales nas brez zadržkov kontaktirajte.