Sorta oziroma zvrst: 100% Istrska Malvazija
Lega: Pulje (280m nadmorske višine), flišnato-peščena tla na lapornato-skrilasti osnovi
Vinorodni okoliš: Slovenska Istra
Povprečna starost trt: 15 let
Obiranje: ročno, začetek septembra
Filtracija: da – pred stekleničenjem
Priporočena temperatura serviranja: 10-12°C
Tehnologija pridelave: Kratka hladna maceracija, 3 mes ležalo na drožeh, zorelo v vino v inox cisternah, po 6 mes stekleničeno.
Značilnosti vina: Briljantno, slamnato rumeno vino z zelenkastimi odsevi, dokaj goste tekočnosti. Fin in čist vonj rastlinskega značaja, ki v ustih pusti toplino, katera potrdi razkošen karakter in nam dolgo ostaja v ustih.
Sorta oziroma zvrst: 100% Istrska Malvazija
Lega: Pulje (280m nadmorske višine), flišnato- peščena tla na lapornato-skrilasti osnovi
Vinorodni okoliš: Slovenska Istra
Povprečna starost trt: 15 let
Obiranje: ročno, konec septembra
Filtracija: ne
Povprečna temperatura serviranja: 14-16°C
Tehnologija pridelave: 10 dnevna maceracija, 36 mes zorelo v 225 l rabljenih francoskih hrastovih sodih, dodatno zori v steklenicah.
Značilnosti vina: Bistro vino zlato rumene barve z gosto, skoraj oljnatih solzic, ki počasi polzijo po steni kozarca. Prefinjen, intenziven, bogat prvi nos, ki s svojim vtisom navdušuje, saj ima večplastne in pestre vonjave. Čudovito vino dolgega zatona.
Sorta oziroma zvrst: 90% maločrn, 10% refošk
Lega: Poljane (280m nadmorske višine), flišnato- peščena tla na lapornati osnovi (svetla prst)
Vinorodni okoliš: Slovenska Istra
Povprečna starost trt: 10 let
Obiranje: ročno, začetek septembra
Filtracija: da – pred stekleničenjem
Priporočena temperatura serviranja: 8-10°C
Tehnologija pridelave: grozdje takoj sprešano, zorelo v inox cisterni, po 6 mes stekleničeno.
Značilnosti vina: Bistro vino, nežno rose barve, srednje goste viskozitete. Ima zaznaven, bogat saden vonj. V ustih je suho, a s prijetno sadno polnostjo, ki ima srednje dolg odhod.
Sorta oziroma zvrst: 100% refošk
Lega: Pod Lina (270m nadmorske višine), flišnato- peščena tla na lapornati osnovi (svetla prst)
Vinorodni okoliš: Slovenska Istra
Povprečna starost trt: 17 let
Obiranje: ročno, konec spetembra
Filtracija: ne
Priporočena temperatura serviranja: 15-17°C
Tehnologija pridelave: 7 – dnevna maceracija, 12 mes zorelo v 225 l rabljenih francoskih hrastovih sodih, dodatno zori v steklenicah.
Značilnosti vina: Globoke, neprosojne rubinasto rdeče barve z vijoličnimi odtenki. Zelo gosto vino. Vino je intenzivno in bogato sadno rastlinskih vonjav. Je kompleksno vino in lepo uravnovešeno s polno strukturo. Uglajen in obstojen v ustih.
Sorta oziroma zvrst: 100% refošk
Lega: Pod Lina (270m nadmorske višine), flišnato- peščena tla na lapornati osnovi (svetla prst)
Vinorodni okoliš: Slovenska Istra
Povprečna starost trt: 17 let
Obiranje: ročno, konec septembra
Filtracija: ne
Priporočena temperatura serviranja: sobna temperatura (16-18°C)
Tehnologija pridelave: 10 – dnevna maceracija, 36 mes zorelo v 225 l rabljenih francoskih hrastovih sodih, dodatno zori v steklenicah.
Značilnosti vina: Zelo globoka, neprosojna granatno rdeča barva s komaj opaznimi rubinastimi odsevi. Oljnato vino z debelimi, lenobnimi solzicami. V ustih je krepak, bogat in harmoničen, zelo uravnovešeno vino, ki ostaja dolgo v spominu.
Sorta oziroma zvrst: 100% rumeni muškat
Lega: Poljane (280m nadmorske višine), flišnato- peščena tla na lapornati osnovi (svetla prst)
Vinorodni okoliš: Slovenska Istra
Povprečna starost trt: 12 let
Obiranje: ročno, konec septembra
Filtracija: da
Priporočena temperatura serviranja: 8-10°C
Tehnologija pridelave: 48 ur hladna maceracija, zorelo v inox cisterni, po 6 mes stekleničeno.
Značilnosti vina: Briljantno vino, slamnato rumene barve z zelenkastimi odsevi, goste tekočnosti. Zelo fin, intenziven in bogat vonj, ki na nosu pusti obilico pristne muškatne vonjave. Vino je sladko, zelo prijetno, mehko z žametno teksturo, ki razodeva svoj muškatni karakter. Ima odkrit in dolg pookus, ki z zapeljivo aromatiko še dolgo časa ostaja v ustih.